Hogyan kerüljük el a negatív emberek árnyékait a napsütötte égboltunkon?

Képzelj el egy tökéletes, ideális világot. Minden és mindenki körülötted csupa napfény, szivárvány, és egyéb mágikus csoda.

Az emberek boldogok lennének, örülnének, ha valami jót tettél, nevetnének minden egyes vicceden még akkor is, ha az épp nem a legnagyobb poén, és mindenki segítőkész lenne, ha épp a dolgaid rosszra kezdenének fordulni. Pl. pici szárnyas Angyalkák bevetnék az ágyad minden reggel, vagy épp egy másik csodálatos Angyalsereglet a sminked készítené el helyetted , ha épp nincs kedved. És természetesen mesebeli Tündérek takargatnának be éjjelente a pihe-puha ágyadban mialatt cuki erdei manók táncot lejtenének az ablakod alatt a fenséges, varázslatos holdfényben.

Azonban van egy rossz hírem. J . A „való” Világ voltaképpen egészen más. S mivel mi ebben élünk, így a körülöttünk lévő emberekkel kell együtt lennünk, s mint tudjunk, halandóként nem minden esetben a legpompásabb formánkat mutatjuk.

Ahogyan kezdünk érettebbé és „idősebbé” válni, el kell fogadnunk, hogy nem mindenki örömteli és szeretetteljes ember körülöttünk.

Biztosan megfigyelted már Te is, ha több időt töltesz egy olyan barátoddal, aki örökké elégedetlenkedik és panaszkodik, Te ugyanúgy elkezdesz negatívan gondolkodni. Amikor folyamatosan nap, mint nap azt erősíti benned, hogy a világ egy borzasztó hely, kezdesz hinni neki…

Én Boldogság-Tolvajoknak hívom ezeket az embereket… Megtalálhatóak az utcán, a járókelők között, az otthonodban, a munkahelyeden, az iskolában. Ha a személyek hosszú távon életed szereplői, valahogyan el kell érned azt, hogy ne „szippantsd be” a negativitásukat.

 

Megosztok veled 4 olyan praktikus tanácsot, amellyel el tudod érni ezt, és képes leszel megőrizni a boldog, pozitív hozzáállásod!

  1. lépés: Tanuld meg „megérteni” az embereket!

Nagyon fontos felismerned azt, hogy az emberek szándékosan nem akarnak benned rossz érzést kelteni.(Természetesen előfordul az is, hogy igen, de az egy egészen más szituáció.)

Amikor az emberek folyamatosan negatívak, a nap majdhogynem 24 órájában, akkor az ő dolguk, s nem a tied ezzel a feladattal megbirkózni. Ne vedd át és „fogadd be” a problémát, és ne hidd azt: ez Rólad és ellened szól! Ha valaki minden egyes dolgot problémaként él meg és kezel az életében: valójában Ő maga egy „probléma”, saját magát kell „megoldania” első lépésben. Fogadd el őt, kezeld inkább barátodként. Ahelyett, hogy dühös lennél rá, vagy épp figyelmen kívül hagynád, kérdezd meg: mi a problémája? Emlékezz vissza picit… Mindig ilyen negatívan állt hozzá mindenhez? Mindig ilyen borúsan látott mindent? Történt-e valami változás az utóbbi időben az életében, ami erre késztette? Sajnos sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy belesüppedjenek a negatív gondolati minták tömkelegébe, és csak nagyon nehezen bírnak kilábalni belőle. Tehát: kérdezd meg, mi lehet a baj, és értő figyelemmel hallgasd meg őt! Figyelj rá!

 

  1. lépés: Kerüld el a Velük való vitát! (ha valójában szeretnéd, még akkor is…)

Bizonyára nagyon csábító gondolat vitába keveredni a negatív hozzáállású emberekkel, barátunkkal, de! Azonban indulj ki önmagadból: ha folyamatosan kritizálnak, úgy érezheted, mintha folyamatosan egy sötét, árnyékos sarokba húzna be valaki. Ne harcolj a kiutat keresve. Téveszme azt hinni, ez az egyetlen megoldásnak.

Jusson eszedbe, hogy a barátod már eredetileg is dühös és lehangolt volt. Ha elkezdesz vele vitatkozni, csak rontasz a helyzeten. Amire valójában szüksége, szükségük van, az éppen Te vagy. Egyszerűen csak Te. Arra vágynak, hogy légy velük, mellettük, és hallgasd meg őket, figyelj rájuk. Az a pillanat, amelyikben vitába keveredsz a barátoddal, lesz egyben az a momentum is, amikor elveszíted őt… Ezzel azt éred el, hogy szépen lassan, de belemerülnek az önmarcangoló érveléseikbe, magyarázatokba, vitákba. Ezzel még inkább okot adsz, hogy folytassák a mélyrepülést a sötétség spiráljába. Az egyetlen útja a segítségnyújtásnak: akkor és ott lenni, értük és velük.

Azt gondolhatnánk, az agresszívabb viselkedéssel, kiabálással például ki tudjuk szakítani őket a negatív „kómából”.Tévedés. Minden egyes hangosan kiejtett szó könnyek záporát vonja maga után.

 

  1. lépés: Ne szítsd a tüzet!

Amíg nem szándékozol vitába keveredni velük, addig el tudod kerülni, hogy a szikrából kipattanjon a tűz…

Tökéletesen tisztában vagyok azzal, mit is jelent ez, hiszen már próbáltam a „csupán egyet értek veled” módszert, és bevallom, nem működött…

Amikor egy olyan személlyel értesz egyet és helyeselsz, aki épp dühös, csalódott vagy fel van paprikázva, még dühösebb lesz. Látszólag, számára az a legjobb megoldást, ha bólogatsz arra, amit éppen mond. Hibásan gondolod, hogy majd szépen megnyugszik, és elcsöndesedik. Nem fog. Épp ellenkezőleg. Sőt… „boldogság-tolvaj” lévén ilyenkor a még a Te örömöd, mosolyod is ellopja…

Ha bólogatsz te is, csak alátámasztod, hogy tényleg van miért aggódniuk. Próbáld meg ellensúlyozni ezt az aggodalmat, találj egy olyan pontot, amivel megteheted ezt.

Például: Ha állandóan arra panaszkodik, hogy folyton késik a vonata, így jóval több időt tölt utazással miközben hazafelé tart a munkából, próbáld ellensúlyozni a következő mondattal ezt a tényt: „Gondoltál már arra, hogy így sokkal több időt tudunk együtt tölteni?”

Érted a lényeget? Nem kell „nem egyetérteni” vele, csupán az adott eseményt pozitívabb szemszögből megvilágítani. Talán Ő is felismeri ezt vidámabb lesz picit J

 

  1. lépés: Légy Te magad a pozitív erő és befolyás!

Hogyan látod saját Magad? Én egy nagyon pozitív, elbűvölő embernek talállak. A szomorú igazság azonban az, hogy a nyomorúság érzete sokkal erősebb az öröm érzeténél… A körülötted lévő negatív emberek egy idő után lehúznak, anélkül, hogy vitába keverednél velük. Próbáld meg a barátaidat boldogabb emberré tenni! Dolgozz ezen a feladaton! A barátaid okkal a barátaid, hiszen Te választottad, és szereted is őket, vagy tévednék talán…? Te vagy az egyetlen ember, aki képes szembesíteni őket azzal, mi is hibádzik az élethez való hozzáállásukban.

Ha folyton ragyogsz, sugárzol, boldog vagy, ösztönözni fogod őket arra, hogy Hozzád hasonlóvá váljanak. A boldogság fertőző, tudtad? J A terjedése nyilvánvalóan el fog tartani egy darabig, de amikor eljut hozzájuk, ez lesz a leghatalmasabb éltető erő a mindennapjaikban.

Tiszteld Őket, és dolgozz keményen azon, hogy végre fölfedezzék, mennyi csodát rejteget az Életük, a Világ valójában. Mutasd meg, méltán örülsz nekik, és büszke vagy arra, hogy a barátaid lehetnek. Talán éppen erre a pici megnyugtatásra van szükségük éppen most…

Fordította: Lázár Judit – Jóportál

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK:

Ezt már olvastad? A kis herceg 10 tanítása szívről, szerelemről…

Ezt már olvastad? A Dalai Láma üzenete magyarul! – add tovább mantra

Ezt már olvastad? A vonzás törvényének titka

Ezt már olvastad? Az élet 6 fontos szabálya, mely segít az utadon

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/