Gazdagnak születtél!

gazdagnak

Ez Bob Proctor egyik nemzetközi bestseller könyvének címe. Egy könyv, amely igazolja a virágzó élethez való jogot, amely leírja az egészséges mentalitás, a pozitív változásokra való nyitottság jelentőségét, és a legmerészebb álmok beteljesítésének mikéntjét.

Íme, egy részlet belőle:

„Egy olyan mentális energiaóceánban úszunk, amiben ott van az a teljes tudás, mely ez idáig valaha létezett vagy ezután létezni fog. Ugyanígy vagyunk körülvéve a bőség által. Bármerre is nézünk a természetben, csak bőséget láthatunk – a természet gyakorlatilag nem ismeri a kudarcot. Ilyenformán, önmagában semmi sem hiányozhat, a hiány csak akkor jelenik meg, ha nem vagyunk tudatában a minket körülvevő bőségnek.

Másképp megfogalmazva, ha be akarsz törni a bőség világába, az első dolog amit tenned kell az, hogy gondolsz rá. Ki kell nyitnod tudatodat azok előtt a mentális energiaáramlások előtt, amelyek víziókat, képeket létrehozni képesek. Ezek a maguk módján képesek lesznek a jóllét tudatát felépíteni egész lényedben.

Mint tudod, a világ tele van őszinte, jó és szolgálatra kész emberek ezreivel, akik egész életüket a dolgozásnak szentelik, de soha nem gazdagodnak meg. Számukra az élet nem jelent mást, mint egy reggeltől estig tartó folyamatos vesződséget. Ez az oka, amiért megírtam ezt a könyvet: hogy arra inspiráljalak, megnyisd a tudatod ez előtt az új gondolkodásmód előtt.

A tudat legfőbb fejlesztő eszköze a gondolkodás. Függetlenül az aktuális helyzetedtől, ha igazán javítani akarsz rajta és meg akarsz gazdagodni, neked kell elkezdened a jóllét tudatának fogalmaival gondolkodni, méghozzá most rögtön. Ne halaszd holnapra, a jövő hétre vagy jövőre. Csináld most. A gondolkodás az ember legmagasabb kognitív funkciója, de sajnos csak kevés ember „gondolkodik” igazán. A többiek azzal áltatják magukat, hogy ha bármiféle agyi aktivitás zajlik az elméjükben, az „gondolkodásnak” számít, akik a végtelenségig idézik fel ugyanazokat az emlékezetükbe vésődött régi forgatókönyveket és régi képeket, amelyek végeredményben a tudatukra vetülnek rá.

Nagyon fontos, hogy még most elkezdj eszerint az új felfogás szerint gondolkodni, hogy tested minden egyes porcikája megteljen ezzel az újszerű energiával. A testedet alkotó sejtek milliárdjai, mind-mind befolyásolva vannak gondolataid által. Például, ha nyugtató gondolatokkal veszed körül magad, tested automatikusan ellazul, de abban a pillanatban, amikor félelemmel és aggódással van tele elméd, tested merevvé és feszültté válik.

Ha elkezded magadban a bőség gondolatát táplálni, arra összpontosítva, hogy gazdag emberként úszol a jólét tengerében, egy gondolati energiamezővel körülvéve, a tested és lelked azonmód átáll a bőség rezgésszintjére, te pedig szó szoros értelmében mágnesként vonzod majd mindazt, amire a gazdaggá váláshoz szükséged van. A materiális szinten való meggazdagodást mindig megelőzi a bővelkedés mentális szinten való tudatosítása. A gazdag családba született gyermekeknek például (mint Kennedy vagy Bronfman) cseppet sem nehéz a jólét fogalmaival gondolkodniuk, minthogy ez volt az egyetlen gondolkodásforma, amelyre születésük óta nevelték. Azt is mondhatnánk, hogy eleve a jólét gondolatához voltak szoktatva.

Azonban az emberek többsége nem ilyen körülmények közé született, ezért egyáltalán nincsenek hozzászokva az ilyen gondolkodásformához. Ebben az esetben pedig a mi feladatunk, hogy egy teljesen új gondolkodásmódot alakítsunk ki, a következő irányvonalak mentén:

  • az eddigi életfelfogásunk
  • ennek eddigi következményei
  • gondolkodásmódunkon való változtatás lehetőségei

Ez egyáltalán nem könnyű folyamat. Sok fegyelmet, elszántságot és erőfeszítést igényel. Kezdj el már most játszani saját elméddel. Szokj hozzá a gazdagság gondolatához, képzeld magad tehetősnek, gondolj mindazokra a dolgokra, amiket a bőség által elérhetsz és kezdd el mentális szinten gyakorolni.

A tudatalattid nem tesz különbséget cselekvés és képzelet között, így ez a gyakorlat hozzásegít a jólét gondolatának mihamarabbi kifejlődéséhez.

Jegyezd meg: létezik egy örökkévaló törvény, amely szerint semminek nem örülhetsz fizikai szinten, amíg nem tanultál meg örülni neki szellemi szinten!”

Egyed Zsuzsanna filantropikum.com

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
GONDOLATOK FACEBOOK OLDAL

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/