Mindennapi Motiváció – A férfi, aki 130kg-ot fogyott

Van az a pont, amikor a változás lehetetlennek tűnik. Talán Te is eljutottál már ilyen mélyre. Arra a pontra, amikor a fejedben élő valóság egyszerűen kizárja azt, hogy akár csak egy picit is jobbá váljon az életed. Nem azért, mert lusta vagy megpróbálni, hanem azért, mert már sokszor próbáltad, és a kudarcaid miatt elvesztetted a hitedet.

Mindennapi_MotivacioHasonló érzések kavaroghattak abban a férfiban is, aki gyermekkora óta kövér volt, és napról napra folyamatosan hízva eljutott odáig, hogy 40 éves korára súlya elérte a 230kg-ot. Nemcsak mozogni volt nehéz számára, de még a székről felállni is.
Ha nem is ennyire szélsőséges tapasztalatokkal, de Jared Mollenkopf helyzetét sokan át tudják érezni gondolom, mert az Egyesült Államok mellett hazánk is élen jár az elhízási statisztikában. Nagyon sokan küzdenek súlyproblémával, és mindenféle csodaszert vásárolva elhiszik, hogy instant eredményeket tudnak elérni.
Az emberi szervezet azonban nem így működik. Az agyunk persze vágyik a kényelmes megoldásokra, de legyen szó akár fogyásról, akár más célok eléréséről, valamit semmilyen modern eszközzel nem lehet pótolni: ez pedig a befektetett munka. Az erőfeszítés, amit a céljaid eléréséért teszel. Az időd, az energiád, a figyelmed, amit az előtted álló út megtételére szánsz. És mindenekelőtt a döntés, hogy belevágsz, és megcsinálod, ami most még félelmetesnek, sőt, lehetetlennek tűnik.
jared_mollenkopf_1
Jared Mollenkopf számára is lehetetlennek tűnt, hogy egész életén át tartó kövérségén valaha is változtasson. Azonban elege lett. Rájött, hogy a jelenlegi állapota nemhogy örömöt nem okoz számára, de még rengeteg terhet is jelent. Fizikailag is és lelkileg is. Amikor pedig már eléggé fájt neki a jelenlegi helyzete, nekiállt, hogy változtasson rajta. Ő maga – nem pedig a fogyókúraipar valamelyik aktuális csodájára bízva saját egészségét.
A 230kg-os férfi, aki életének addigi négy évtizede alatt soha nem törődött az egészségével, úgy döntött: elkezd jógázni, és csak valódi ételeket eszik, nem a boltok polcain többségében jelenlévő mesterséges szemetet. Tudta, hogy kemény munka lesz, de azt is tudta, hogy ha sikerül, azzal az egész életét megváltoztatja.
jared_mollenkopf_2
És sikerült. Jared eleinte alig bírt néhány másodpercig csinálni egy-egy mozdulatot, szinte a tüdejét kiköpve erőlködött, rengeteg próbálkozása fulladt kudarcba egy-egy gyakorlat elvégzésekor, de nem adta fel. Csinálta tovább, mert elege lett az addigi életéből. Tudta, hogy oda többet nem tér vissza, és folytatta a küzdelmet – látszólag önmaga ellen, de valójában önmagáért.
jared_mollenkopf_3

Alig telt el 15 hónap, és Jared kitartó munkájának, következetességének és lelkesedésének köszönhetően 130kg-ot fogyott. Több mint másfélszeresét egy átlagos férfi súlyának. De ami ennél is fontosabb: nem kampányszerű fogyókúrával érte el ezt az eredményt, hogy aztán visszalépve eredeti életébe újra pontosan ugyanoda jusson, mint azelőtt, hanem olyan életmódot alakított ki, amit szeret, és amivel tartósan egészségesen élhet.
jared_mollenkopf_4
(h/t: youtube, mirror)
Van az a pont, amikor a változás lehetetlennek tűnik. De ha a céljaid fontosabbak, mint a kifogásaid, akkor elindulsz, és addig dolgozol értük, amíg meg nem valósítod őket. Ekkor válik számodra is értelmezhetetlenné az a szó, hogy „lehetetlen”.
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!
Kocsis Gábor engedélyével közzétéve
forrás: hasznaldfel.hu

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!