4 energetizáló mudra

4 energetizáló mudra

 

A mudrák eme csoportja helyreállító jellegű, a szervezet egészére hat. Általuk belső szerveink fiziológiai működése harmonizálható (mivel a belső szervek fiziológiai működését irányító nadikat, energiacsatornákat) stimulálják, növelik életerőnket; kiegyenlítik energiáinkat (szervszinten is helyreállítják az 5 elem megbomlott harmóniáját); oldják izomrendszerünk blokkjait; kioldják az energiavezetékekben torlaszt okozó pszichomentális mérgeket. Segítségükkel – a test bioenergiával való feltöltése mellett– olyan működést gátló blokkokat is ki tudunk oldani, melyeket más, hagyományos technikákkal lehetetlen.

 

Antargata bala-mudra (belső erő kéztartása)

 

 

Kéztartás:Mindkét kézen a hüvelykujjak a behajlított mutatóujjak körömágyát nyomják. A bal középső-, gyűrűs-és kisujjak megérintik az ellentétes kéz azonos ujjainak középső ujjpercét.

A mudrát 5-7 percig a mellkas előtt tartsa, közben 3 percig rezegtesse a mantrát!

Mantra:óm; így rezegtesse:óóómmm.

Testi hatása: a mellkas előtt tartva aktiválja a köldök és szívcsakra energiáit; felébreszti a belső erőt.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: belső erő, befelé fordulás, befogadás, belső erő, dicsfény, bölcsesség, segít felébreszteni a rejtett forrásokat; segítségével rácsatlakozhat az univerzum kimeríthetetlen erőforrásaira; minden-egységben létezés.

 

Tejasa-mudra (energetizáló kéztartás)

Kéztartás: A jobb hüvelykujj körömágyának belső élére fek- szik a bal hüvelykujj, míg a jobb középső ujj begörbített felső ujjperce (körömágya) a jobb hüvelykujj felső ujjpercének belső élét érinti. 5-7 percig a köldök előtt tartsa, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!                                                                                        Mantra:srím; így rezegtesse:ssrríímm.

Testi hatása:tisztítja és energetizálja az összes testi funkciót; fokozza az emésztési tüzet (agnit); általános fáradtság, memóriazavarok és nehézlégzés esetén is kiváló.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: oltalmazás, allűrmentesség, örömben fogant gondolat, mentális hatásgyakorlás, misztikus erők.

 

Uddrohah-mudra (napindító kéztartás)

Kéztartás: Az ujjak az alsó ujjpercnél összekulcsolva. Kinyújtott karral (a mudrát fej fölött kitartva, nyújtózkodó mozdulatokkal) végezzük 1-2 percig, közben a mantrát 7-szer rezegtessük!                                                                                      

Mantra: óm hum; így rezegtesse:óómm hhuumm.

Testi hatása: Az erősűrítő, pránaáramlást fokozó kéztartást érdemes még felkelés előtt (az ágyban fekve) nyújtózkodás helyett 10-szer elvégezni, hogy jól induljon a napja, s kifogyhatatlan erővel vethesse bele magát a napi teendőkbe.

Életfa-mudra

Ujjtartás: A jobb hüvelyk-, mutató- és középső ujj hegye összeér, a jobb gyűrűs-, kisujj és bal kisujj egymást érinti, míg a bal gyűrűs-, középső, mutató- és hüvelykujj hegye egymáshoz ér. A kezét a köldöke előtt tartsa 5 percig!

 

Testi hatása: Energiabomba. Fáradtság, levertség, depresszió ellen használjuk. Minden betegség esetén segíti a gyógyulást. Megszünteti a testi-lelki rendezetlenségeket, feszültségeket, a testi-lelki fásultságot. Erősíti az immunrendszert, és fokozza a belső hajtóerőt. Növeli a magnetizmust, az intuitív és szellemi erőket, megnyitja a jobb agyféltekét, és korlátlan hozzáférést biztosít az őseszmékhez, valamint az előző életek emlékképeihez.

Lelki hatása: okkult képességek, isteni elkötelezettség, lehengerlő viselkedés, asztráltest átszellemítése.

Mentális hatása: kozmikus tudat, élénk fantázia, csodatevés, vizuális intelligencia, egyetemesség, mennyei inspiráció, tudatfolyamatok feletti uralom áldásimpulzusa, tudatrétegek tisztasága, szellemi növekedés.

Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh Kiadó 2018.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh kiadó 2017.

https://www.libri.hu/konyv/kesmarki_laszlo.a-mudrak-titkos-kodja.html


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL