10 meggyőző érv, amit ha megtudsz, azonnal abbahagyod a dohányzást!

Az életbe léptetett törvény, amely tiltja a nyilvános helyeken történő dohányzást azt jelzi, hogy a modern kultúra tisztában van a dohányzás veszélyeivel és azt csökkenteni kívánja. Ha valaki még mindig nem tudja, hogy a dohányzás akár halálos is lehet, az valószínűleg eddig barlangban élt.

A legjobb, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy felhagysz a dohányzással, a szervezetedben okozott károk is elkezdenek helyreállni. Íme, 10 előny, amelyet megtapasztalhatsz, amint leteszed a cigit.

1#

Az utolsó cigaretta után 20 percen belül a vérnyomásod a normális szintre áll be, amely javítja a vérkeringést a kezekben és a lábakban.

2#

8 órával az utolsó pöfékelés után a vérben lévő szénmonoxid szint a felére csökken, így az oxigén több vörösvértesthez tud kötődni, oxigénnel gazdagabban ellátottak lesznek a sejtek, szövetek, szervek.

3#

Csupán 48 óra elteltével az utolsó cigi után a szívroham esélye is elkezd csökkenni. Ebben a szakaszban a szervezet evakuálta a nikotint, az ízérzékelés és a szaglás is finomodik.

4#

Az utolsó cigi után 3 nappal könnyebb lesz a légzés és a hörgők is lazultabb, tágabb állapotban lesznek. Azt fogod tapasztalni, hogy egyre több energiád van, így jobban meg fogsz tudni birkózni a dohányzás abbahagyásával járó stresszel is.

5#

Az abbahagyástól számított 2 hét – 2 hónap után könnyebb lesz a járás. Fokozódik a vérkeringés és a tüdő működése is 30%-kal fog javulni.

6#

A dohányzással való felhagyás után 3-9 hónappal a légzés már teljesen akadálymentes, megszűnik a köhögés és a légzési problémák. Ebben a szakaszban a hörgők nyálkahártyája újjáépül és sokkal hatékonyabban lesz képes megszabadulni a nyáktól és a baktériumoktól.

7#

Egy év múlva a szívroham kockázata a felére csökken és az energiaszint meg fog egyezni egy nemdohányzóéval.

8#

Az utolsó cigi után 5 évvel már nem lesz nagyobb a stroke kialakulásának valószínűsége, mint egy nemdohányzó személynek.

9#

10 év cigaretta nélkül és a tüdődben okozott kár teljesen felszámolódik. Nem lesz nagyobb a kockázatod a tüdőrák kialakulására, mint egy soha nem dohányzó egyénnek. A szervezeted teljesen megtisztul attól a nagyjából 60 rákkeltő anyagtól, ami a dohányfüstben található.

10#

A leszokást követő 15 év után teljesen megtisztul a szervezeted és egy nem dohányos egészségügyi kockázataival rendelkezel.

tudasfaja.com


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL