Több van benned, mint gondolnád! Ismerd meg a rejtett személyiségjegyeidet!

Több van benned, mint gondolnád! Ismerd meg a rejtett személyiségjegyeidet!

Nézd meg melyik “belső én” irányít most Téged!

Úgy gondolod, hogy jól ismered önmagad? Személyiséged minden rejtett tulajdonságával tisztábban vagy? Hidd el, tévedsz! Hangulatunk folytonosan változik, annak megfelelően, hogy éppen melyik énünk aktivizálódik, és játssza a főszerepet. Az alábbiakban négy ilyen belső ént mutatunk be (a pszichoterápiában ezt tudat alatti személyiségnek hívják), amilyen mindegyikünkben lakozik. Ezek valójában különböző energiák, de igazán önálló személyiségként viselkednek bennünk.

Válasz egy képet, ami per pillanat a legjobban tetszik és nézd meg ki irányít most téged belülről!

1. kép: A felügyelő
A felügyelő azon tekintélyes személyeknek — szülőknek, tanároknak, papoknak stb. — a belső vetülete, akikkel gyermekkorunk folyamán találkoztunk. Magunkévá tettük a szabályaikat, az értékeiket, és bűntudatunk van, ha nem ezek szerint élünk. Olyan ez, mintha egy szülő bújna meg bennünk, aki ügyel arra, hogy ne keljünk ki magunkból, és ne viselkedjünk helytelenül. Ha mégis megtesszük, jócskán meg is büntethet. A felügyelőnek nagyon határozott eszméi vannak arról, hogy mi a jó és mi a rossz. Álláspontja merev, és ítélkezik a többiek felett is, és bármi fenyegeti a gyermeket, akinek a védelme a felügyelő feladata, az kiváltja a haragját.

2. kép: A gyermek
Mindegyikünkben lakozik egy gyermek, noha sokan jól elrejtik. Ez a gyermek képviseli a sebezhetőségünket (éppen emiatt rejtik el az emberek) és hajlamunkat az érzésekre meg a játékosságra. Mindenekelőtt arra van szüksége, hogy szeressék, megnyugtassák, és hogy biztonságban érezhesse magát. Olyan azonban, mint a kisgyerekek, nem jól fejezi ki magát, és nem mindig tudja megmondani, hogy mit is akar. A sebezhetőségünk védelmére (hogy elkerüljük a bajt) a felnőtté válás folyamatában mindnyájan egy másik tudat alatti személyiséget fejlesztettünk ki…

3. kép: A hízelkedő
A hízelkedő az a részünk, ami bármit megtesz azért, hogy szeressék. Semmilyen formában nem viseli el a kritikát, mindig kész arra, hogy megbékítsen, hogy kedvességgel leszereljen. Valójában azt akarja, hogy mindenki szeresse. Hosszú gyakorlatot szereztünk a hízelkedésben, amikor kicsik voltunk: neveltetésünk nagy része abból állt, hogy tanáraink kedvére cselekedtünk. Ugyanezt tettük később a munkaadónkkal, a barátnőnkkel, az embereinkkel. Sok trükköt megtanultunk arra, hogy népszerűek lehessünk, és ha mégsem lenne hatásos egyik sem, kétségbeesünk, mert az egész magunkról alkotott képünk ahhoz kötődik, hogy mások mit gondolnak rólunk.

4. kép: A „hajcsár”
A hajcsár az, aki arra hajt minket, hogy mindig többet érjünk el: nagyobb gazdagságot, több sikert, nagyobb hatalmat, szebb külsőt stb. Ez az a tudat alatti személyiség, akinek a hajtóenergiája táplál minden munkamániát, ennek hatására jelentkezünk önfejlesztő tanfolyamokra, büntetjük a testünket a tökélyre törekvés jegyében. Ez a belső vetülete minden iskolai bizonyítványnak, értesítésnek (Keményebben kell dolgoznod…) és szülői biztatásnak, hogy vigyük valamire az életben. Két szövetségese van a pszichológiai hátterünkben: a maximalista és a kritikus. Ez a három belső énünk kergethet minket az őrületbe, vagy betegíthet meg azzal, hogy állandóan a nyakunkon ül, és egyre nagyobb erőfeszítésre sarkall, hogy elérjük lehetetlenül magasra tett mércéjüket. Mi meg ehhez sosem vagyunk elég jók… Különösen a belső kritikus az a hang, ami állandóan ott motoszkál a fejünkben, és mindig ítélkezik felettünk – mindig úgy találja, hogy akarunk valamit. Ő a felelős az alacsony szintű önbecsülésért, mert folytonosan hátrányunkra hasonlít össze minket másokkal, valamint a depresszióért is.


FORRÁS: http://zoldujsag.hu/tobb-van-benned-mint-gondolnad-ismerd-meg-a-rejtett-szemelyisegjegyeidet-47135


A jóskártya az Édesvíz kiadó szíves engedélyével került felhasználásra! Megvásárolható az alábbi linken: www.edesviz.hu


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL