Így pótolhatod a szerotonint, vagyis a boldogsághormont!

A boldogság megtalálása általános célja az emberiségnek évszázadok óta. Egész életünkben hajtjuk a boldogságot, és azt gondoljuk, hogy ez egy örök állapot, amit egyszercsak megkapunk. A boldogság sok kicsi apró pillanatból áll össze, érdemes nap, mint odafigyelnünk ezekre a pillanatokra.

Tudományos magyarázat szerint kétféle boldogsági állapot létezik, és ezeket kétféle hormonnak köszönhetünk. Az egyik az eufórikus boldogság, ami a dopamin hormonnak köszönhető, a másik pedig kiegyensúlyozott boldogság, ami a szerotonin hormonnak köszönhetően jön létre.

Hol található a szerotonin? A szervezetben nagyon sok helyen, mint például az izmokban, a bélrendszerben, a szív-és érrendszerben), az agyban, a sejtekben stb. A szerotonin szabályozza azokat a sejteket, melyek felelősek a hangulatért, a memóriáért, a szociális viselkedésért, az intim vágyakért, a teljesítményért, a koncentrációért. Ha alacsony az agyban a szerotoninszint, akkor az alábbi tünetek jelentkezhetnek: rossz hangulat, levertség, szorongás, fáradtság, elszigetelődés. A szerotonin egy bizonyos fajta antidepresszáns, megakadályozza, hogy valaki depressziós legyen.
Hogyan optimalizálhatjuk a szerotonint a szervezetünkben?

Az egyik legegyszerűbb módszer erre a napsütés. Egész évben próbáljunk meg kiegyensúlyozottan napsütésben tartózkodni, télen is napoztathatjuk az arcunk, kezeink legalább. A második elengedhetetlen dolog a pozitív hozzáállás.

A harmadik fontos dolog a megfelelő táplálkozás, érdemes minél több száraz sajtot, sovány húst, tojást, lencsét fogyasztani. A fizikai aktivitás is növeli a szerotonin szintet, naponta legalább 20 percet érdemes úszni, vagy gyalogolni.

Ezenkívül ajánlott több időt tölteni barátainkkal, a szeretetteljes környezet fokozza a boldogsághormon termelődését.

tudasfaja.com


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL