Miről árulkodik a csuklás, a fülzúgás, és az ízületek ropogása?

Van néhány olyan jelzés, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunk. A szervezetünk mindig jelez, ha valami nem úgy működik, ahogy azt egy egészséges szervezettől elvárnánk.

Az alábbi jelzések nem túl súlyosak, de azért érdemes figyelembe venni őket! Ismerjük meg jobban a testünk, hogy tudjuk, mikor, mit jelez.

1.Csuklás

A csuklás a rekeszizom önkéntelen összehúzódása miatt keletkezik, általában percenként néhányszor ismétlődik. A tüdőbe beáramló levegőtől a gégefedő lezárul, és ez okozza a jellegzetes hangot.

Magától is keletkezhet, de kiválthatja az, ha a gyomor túlságosan tele van, a szénsavas italok fogyasztása, az alkohol, a gyors evés, a stressz, az adrenalinszint megemelkedése, drasztikus hőmérsékletváltozás, vagy a túl sok levegő nyelése.

2.Ízületek kattogása

A legtöbb embernek kattognak az ízületei, de ez még nem jelenti azt, hogy ízületi gyulladása lesz az illetőnek. Az ízületek kattogásakor keletkező hangot legtöbbször az ízületi folyadékban levő buborékok okozzák.

Az ízületek pattogását okozhatja az ízületek lazasága, vagy merevsége, a túlságosan kevés ízületi folyadék, vagy súlyos esetben az ízületek kopása.

3.Fülzúgás

A fülben levő zúgó, búgó, csiripelő hangok okozója lehet a túl sok fülzsír, vagy a tusoláskor lerakódott víz, az agyi vérellátási zavar, zajkárosodás, különböző fertőzések, magas vérnyomás, pajzsmirigy problémák, agyrázkódás stb.

Egyszerűbb esetben néhány napon belül magától is elmúlik a probléma, de ha nem, akkor mindenképp fel kell keresni egy szakembert.

tudasfaja.com


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


 

Új beszélgetős fórumunkat itt találod meg: http://vidampercek.hu


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL