Ez történik az agyadban, ha többé már nem hiszel Istenben!

Ez történik az agyadban, ha többé már nem hiszel Istenben!

16 éves voltam, mikor elveszítettem az ártatlanságom, ekkor kezdtem felhagyni a templomba járással. Büntetésként anyám arra kötelezett, hogy a Bibliában lévő idézeteket kellett megtanulnom, amelyeket végül úgy fújtam kívülről, mint a recepteket.

De ezzel nem csak én voltam így, hiszen ma az USA-ban élő tinédzserek és fiatalok 35 százaléka nem tartja magát vallásosnak, noha 91 százalékuk vallásos hátterű családból érkezik.

Két pszichológus, Thalia Goldstein és Jaquelin Woolley szerint a gyerekek hite fejlődésen keresztül megy át, nem pedig spontán módon alakul ki. Ez figyelhető meg a Mikulásban való hitben is, hiszen kezdetben valóságosnak gondolják az osztályban, főtereken megjelenő Mikulást, majd rájönnek, hogy nem csak egy igazi Mikulás van, de mégis mágikus jelentőséggel ruházzák fel, és tisztelettel néznek rá.

Szóval a hit nem csak úgy alakul ki, hanem lépésről lépésre történik, és ez igaz a hit elhagyására is.

“A vallás úgy működik, akár egy drog, vagy bármilyen tudatmódosító szer, pont olyan hatással van az agyra, mint egy szerelmes, romantikus film, vagy zene” – mondta a Utah Egyetem radiológus professzora, Jeffrey Anderson.

Ezért van az, hogy a gyerekek kezdetben úgy hisznek a bibliai példázatokban, mint a mesékben, viszont ahogy nőnek, úgy alakul át a gondolkodásmódjuk, úgy kérdőjeleznek meg bizonyos dolgokat. Mikor az ember egyetemre kerül, már más dolgok foglalkoztatják, még a legvallásosabban nevelt fiatalok is hátat fordíthatnak a hitüknek, és inkább a bulizást, a tanulást, sportokat kezdik jobban értékelni.

Az is megfigyelhető, hogy ahogy az emberek öregszenek, úgy kerülnek egyre közelebb Istenhez, meg a különböző spirituális tanok, kultúrák felé.


FORRÁS: https://filantropikum.com/ez-tortenik-az-agyadban-ha-tobbe-mar-nem-hiszel-istenben/


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL