A magas vérnyomás lelki háttere és öngyógyító praktikái – Késmárki László

A magas vérnyomás lelki háttere és öngyógyító praktikái – Késmárki László

4 kéztartás magas vérnyomás ellen

A magas vérnyomás lelki háttere

A vér nyomásának megemelkedése az erekben legtöbbször örökletes; anyagcserezavarok és az artériák betegségei (érelmeszesedés, merevség) okozhatják, fennállhat a terhesség alatt is.

Lelki okai:mohóság, bűn, görcsösség, másokkal konfrontálódás, kötelességszerű barátságosság, tudatalatti anyagi ragaszkodás, más által betáplált nyugtalanság, túlzott önmegtartóztatás, megsemmisülés miatti szorongás, társtalanság miatti szorongás.

Mentális okai:nehéz kapcsolatteremtés, gátlás miatti átgondolatlan beszéd, egyéniség-kibontakoztatás hiánya miatti bűntudat, szélhámosság, fenyegetettség, szégyen, jelen életbeli bűnös életelvek, mások istenítése, valótlan képzetek, dacosság.

Hogyan végezze a kéztartásokat?

Egy mudrát az adott kéztartásnál előírt ideig tartson ki! Általában naponta egyszer-kétszer ajánlott ugyanazt a kéztartást végezni (lehet reggel és este is).

Egy nap 3-4 különböző kéztartással is gyakorlatozhat. Arra érdemes figyelnie, hogy lehetőleg egy szervrendszerre ható mudrákat vegyen fel (mert ezek felerősítik egymás hatását)! Étkezés után

legalább 1 óra teljen el a mudravégzésig!

A mudra-praxis 11-12 éves kortól 100 éves korig folytatható.

A leggyakoribb betegségeknél az ujj-jóga szinte azonnal (15-30 percen belül) javulást eredményez (egyes esetekben másnap következik be a gyógyulás; szükséges az esti gyakorlatozás után a mélyalvás fázis, amikor a bioinformációk fizikai testi szintre is átíródnak beindítva a szervspecifikus öngyógyító folyamatokat).

Krónikus problémák esetén egy mudrát 2-3 hétig (napi 2-szer) végezzen! A kúra sok türelmet, alázatot és kitartó munkát igényel. Az ujj-jóga módszerét kombinálhatja a hagyományos akupunktúra, a nyugati orvostudomány, a gyógynövénytan, a csontkovácsolás, a masszázsterápiák, a jóga, a reiki és az ájurvéda eljárásaival. Ezek ötvözésével lerövidíthető a gyógyulási folyamat.

Akut problémák esetén már 1-3 nap elteltével érzékelhető a hatás.

Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több problémát! Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bioinformációt feldolgozza! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal! Vannak olyan pozitúrák, amelyeknél a kezelés utáni napon válik érezhetővé a hatás. Egy póz kitartásának időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától és erőnlététől is. Idősebbek rövidebb ideig végezzék a megterhelőbb kéztartásokat!

4 kéztartás magas vérnyomás ellen

Jal-vardhak mudra vagy Varun-mudra

Kéztartása: A bal hüvelykujj és a kisujj hegye összeér. A többi ujj egyenesen kinyújtva. A köldök magasságában tartsa lefelé mutatva! 5-7 percig (naponta 2-3-szor) végezze, közben 1 percig rezegtesse a mantrát!

Mantra: ám jam; így rezegtesse: ááámmm jjjaaammm.

Testi hatása: szív- és érrendszeri, valamint endokrin betegségek, trauma, metabolikus rendellenességek, magas vérnyomás, cukorbetegség esetén használható. Kedvező hatású urolithiasis, hólyaghurut, pyelonephritis, glomerulonephritis, prosztatagyulladás, prosztata adenoma esetén is. Alkalmazzák szexuális diszfunkcióknál is.

Vata-karak mudra vagy Vayan-mudra

Kéztartása: Mindkét kézen a mutató-és a középső ujj a hüvelykujj párnájára hajlik. A hüvelykujj a felső ujjpercükre fekszik. A többi ujj egyenesen kinyújtva. A mudrát a köldök előtt tartsa 5-7 percig, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!

Mantra: hum.  

Testi hatása:szabályozza az idegrendszer működését, csökkenti a vérnyomást;idegi kimerültség, fáradtság, álmosság esetén kiváló; növeli az életenergiát;vizeletürítési zavarok, elhízás, fokozott izzadás, hőérzékenység, elzáródással járó betegségek esetén használható.

Apan-vayu mudra

Kéztartása: A bal mutatóujj behajlítva a hüvelykujj párnáján nyugszik, míg a középső-és a gyűrűsujj hegye összeér a hüvelykujjal. Kisujj kinyújtva. A mudrát a köldök előtt kell tartani 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! A kéztartás mindkét kézzel egyszerre is végezhető (kelet felé fordulva).

Mantra: mam jam; így rezegtesse: mmaamm jjaamm.

Testi hatása: a pachaka al-dosha (gyomor, máj, lép, vékonybél) aktivitását szabályozza, ​​javítja az emésztést, májproblémák esetén hatásos, gyorsítja a toxinok (AMA) kiürülését; csökkenti a fáradságot, idegi feszültséget és a vérnyomást; felszámolja a gyengeséget; rendszeres végzése hosszú élettartamot biztosít.

Bodhiszattva-dhyana mudra

Kéztartása: A jobb kéz mutató-és hüvelykujja lefelé mutatva megérinti a tenyérrel felfelé néző bal kéz mutató-és hüvelykujjának hegyét. Többi ujj kinyújtva. A mudrát mellkasa előtt tartsa 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!

Mantra: lríam; így rezegtesse: llrrííaamm.

Testi hatása: harmonizálja a vyana vayu-t (szív, végtagok, idegrendszer, perifériás keringés, keringési rendszer, bőr); keringési zavarok, magas vagy alacsony vérnyomás, stressz okozta betegségek, ideges feszültség esetén alkalmazható.

Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL